O nama

Radioklub “Nikola Tesla” Petrinja ima dugu povijest. Osnovan je 26.7. 1951. godine. Prve godine od osnivanja radilo se na omasovljenju članstva, stručnoj obuci konstruktorske sekcije i budućih operatora, sekcija za rad na UKV području nije formirana jer u to vrijeme rad na UKV -u je bio tek u razvoju. Glavni stručni poticaj za razvoj tehničkih znanja i budući rad KV sekcije , davao je Vlastimir Vrabec – YU2HK. 

Iz Zagreba je dolazio vikendom i sa tadašnjim članovima sanjario o  uspjesima u razvijanju kluba. Donosio je stručne knjige i razne stručne časopise te podučavao znanja željno članstvo, između ostalog zadajući im zadatke praktične primjene netom naučenog gradiva. Mnogo rada, entuzijazma i zalaganja dalo je i svoje rezultate. Stvorena  je jezgra vrlo uspješnih konstruktora i praktičara neophodnih za daljnji razvoj kluba. Prva grupa operatora za rad u KV-PPS položila je stručni ispit 1.5.1956 g. u prisustvu komisije SRH s predsjednikom Smolković Berislavom (YU2AN). Ispit su položili, Gorazd Korečić, Milan Mažić, Željko Martinović, Franjo Antonović.

Pozivna oznaka radiokluba  dugi niz godina bila je YU2CJK. Odmah nakon raspada biše države radioklub dobiva oznaku 9A1CJK. Nakon Domovinskog rata nastaje duža pauza u radu radiokluba, a ponovo se aktiviramo 2017. godine. Radio klub od tada ima pozivnu oznaku 9A1PET.